VIDEO. Grindină şi vijelie, în toată România. Ploile vor continua în zilele următoare, iar temperaturile vor fi scăzute
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Grindină şi vijelie, în toată România. Ploile vor continua în zilele următoare, iar temperaturile vor fi scăzute

Ploile au pus stăpânire pe cea mai mare parte a României. Mai multe localităţi din Vâlcea, Argeş, Dambovita şi Gorj au fost lovite puternic de grindină. Au fost case avariate, iar mulţi gospodari au rămas fără culturi. Cele mai afectate au fost livezile. Ploile, mai scăzute ca intenstitate, vor continua şi în zilele următoare, iar temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă a anului.


 

În comuna vâlceană Mihăeşti a turnat cu gheaţă timp de un sfert de oră. A fost de ajuns pentru ca grindina să pună la pămant culturile localnicilor.

Gheaţa a distrus plantaţii întregi de meri pe valea Dâmboviţei. Oamenii sunt disperaţi. Nu vor mai avea ce să culeagă la toamnă.

La Dârmăneşti, în Arges, oamenii au fost nevoiţi să adune cu lopata bucăţile de gheaţă.

Grindina şi vântul puternic au afectat şi localităţile argeşene Mioveni, Davideşti şi Merişani.

Detaşamentul de pompieri Mioveni a fost solicitat să intervină la mai multe situaţiii cauzate de fenomenele meteorologice, respectiv degajarea copacilor de pe partea carosabilă, degajare elemente acoperiş bloc.

A fost potop şi în Tg. Jiu. În câteva zeci de minute, străzile din oraş au fost inundate şi au devenit impracticabile. Maşinile abia au reuşit să înainteze printre şuvoaiele de apă de pe şosele, iar unele au rămas blocate. Au fost zone în care apa atingea şi o jumătate de metru.

Câţiva şoferi au fost nevoiţi să iasă pe geam din autoturisme.

Vijelia a făcut pagube şi în Capitală. În numai trei ore, vântul a pus la pământ 14 copaci şi a avariat 4 autoturisme. Furtuna a mai doborât 3 panouri publicitare şi 2 elemente de construcţii.

Pompierii au intervenit în tot oraşul şi au degajat crengile căzute pe asflat sau pe maşini.

Nicio persoană nu a fost ranită.

Similare
RECOMANDĂRI