VIDEO. Furau plăcuţe de înmatriculare şi le restituiau prin şantaj, în schimbul a 1000 de lei
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

VIDEO. Furau plăcuţe de înmatriculare şi le restituiau prin şantaj, în schimbul a 1000 de lei

Două persoane din Soroca, ambele de 38 de ani, sunt cercetate penal pentru furt şi şantaj. Poliţiştii au stabilit că suspecţii dezasamblau plăcuţele de înmatriculare de la maşini, preponderent înmatriculate în alte state. Ulterior, ei ameninţau victimele cu deteriorarea acestora, cerându-le să le transmită mijloace financiare, în sumă de la 600 la 1000 de lei, prin intermediul diferitor conturi electronice, pentru a le fi restituite plăcuţele.

La 11 septembrie 2018, suspecţii au fost reţinuţi în oraşul Orhei. Poliţiştii au depistat peste 160 de cazuri de sustragere a plăcuţilor din mun. Chişinău şi suburbii, mun. Bălţi, raioanele Drochia, Soroca, Râşcani, Sângerei, Teleneşti, Orhei, Hânceşti, Taraclia, Cimişlia, săvârşite de către suspecţii reţinuţi.
 
Ca urmare a percheziţiilor efectuate asupra lor şi în automobilul cu care aceştia se deplasau şi îl utilizau la comiterea infracţiunilor, au fost ridicate mai multe obiecte, cartele SIM, telefoane mobile, ce urmează a fi administrate în calitate de probe şi anexate la cauza penală, în vederea dovedirii vinovăţiei ultimilor.
 
Audiaţi de poliţişti, cei doi şi-au recunoscut vina. În urma măsurilor speciale de investigaţii, poliţişti au reuşit să recupereze o parte din plăcuţe, care urmează să fie restituite proprietarilor.
 
Bănuiţii sunt reţinuţi pentru 72 de ore şi riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani, cu amendă de la 42 000 la 67 500 lei.

Similare
RECOMANDĂRI