Sursa foto:business2community.com Vizualizari:

VIDEO. Flashmob de Ziua Mondială a Vederii, organizat de studenţii optometrişti şi persoanele slab-văzătoare

Orbirea poate fi prevenită, doar că oamenii... închid ochii la problemele de văz. Acesta este mesajul flashmob-ului organizat de studenţii de la optometrie şi persoanele slab-văzătoare cu ocazia Zilei Mondiale a Vederii.

Ne orbesc tocmai gadget-urile de la care nu ne mai luăm ochii, dar şi iresponsabilitatea. Prea puţini merg la un control de rutină la medicul oftalmolog. Şi aşa face cam toată lumea. Sănătatea ochilor este neglijată până în momentul în care oamenii se pomenesc că nu mai văd nici de la câţiva metri distanţă.

Vladislav Roşca are probleme de vedere încă de la vârsta de doi ani. De atunci poartă ochelarii. Nu ratează nici o vizită la medicul oftalmolog, o dată la şase luni.

Oficial, în Republica Moldova există peste 11 mii de persoane cu deficienţe de vedere. În realitate, spun specialiştii, aceste tulburări ar afecta mult mai mulţi oameni, care estimează că peste 100 de mii de pers ar avea afecţiuni ale ochiului.

Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, actualmente, în lume există 253 de milioane de persoane cu deficienţe de vedere, dintre care 19 milioane sunt copii. Alte 36 de milioane şi-au pierdut definitiv vederea.

 
Similare