Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Direcţia Sănătate a găsit condiţii insalubre în câteva tabere de odihnă

Se odihnesc în mizerie. Copiii din câteva tabere sunt nevoiţi să suporte condiţii greu de imaginat. Mâncarea le este servită în veselă şi tacâmuri murdare, iar cantinele nu sunt corect igienizate. Micuţii nu dispun nici măcar de apă bună de băut şi sunt cazaţi uneori câte 20 într-o cameră.

„Nu se face curăţenie aşa cum este necesar. În unele tabere, accesul la apă potabilă şi apă caldă nu există. Sunt spaţii cu 20 de copii, camere de 14 metri pătraţi a câte 8 copii. E o încălcare gravă. Mulţi copii după ce vin la tabere, pleacă după 2-3 zile pentru că nu sunt satisfăcuţi de aceste condiţii”, a declarat şeful Direcţiei Sănătate, Mihai Moldovanu.

La sfârşitul verii, Comisia de control va face o amplă evaluare, în urma căreia va fi stabilit un clasament al taberelor din Republica Moldova. Toate rezultatele vor fi prezentate Direcţiei Educaţie, astfel ca atunci când se vor încheia contractele cu agenţii economici pentru sezonul estival 2018 să se ţină cont de problemele descoperite, iar cei care au comis încălcări grave ale legislaţiei să nu mai poată presta această activitate.
 
Similare