Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Campanie prin care oamenii sunt învăţaţi să economisească energia

Locuitorii Republicii Moldova sunt învăţaţi cum să economisească energia şi să facă economii. Agenţia pentru Eficienţă Energetică a lansat o campanie de informare. Specialiştii au ieşit în stradă şi le-au spus cetăţenilor care sunt trucurile prin care îşi pot micşora facturile. Pentru a-i convinge de măsurile privind eficienta energetica, trecătorii au primit în dar şi câte un bec LED.

Nu toţi oamenii cunosc măsurile de eficientizare a consumului de energie electrică. Ştiu însă de existenţa a două tipuri de becuri, cele cu incandescenţă şi cele de tip LED. Mulţi recunosc că nu ţin mereu cont de sfaturile specialiştilor. 

Trecătorii au primit şi pliante cu sfaturi utile. Una dintre regulile de bază este să cumpere doar aparate de uz casnic de clasă energetică superioară, A+.
Un alt sfat este să fie izolate conductele pentru agentul termic. Trucurile aparent banale sunt o noutate pentru oameni.

Alexandru Ciudin, directorul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică: „Pentru o familie care locuieşte într-u aparatment de 60 de metri pătraţi, cheltuielile la agentul termic sunt de 1.500 de lei, iar cheltuielile la energia electrică sunt şi mai usturătoare”.
Similare