Un fulger a lovit cu putere un lan de grâu din Ştefăneşti. Au ars mai multe hectare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un fulger a lovit cu putere un lan de grâu din Ştefăneşti. Au ars mai multe hectare

Un incendiu a avut loc în seara zilei de ieri într-un lan de grâu, după ce în urma descărcărilor electrice s-au aprins mai multe hectare de cereale. Cazul s-a produs în localitatea Ştefăneşti, raionul Ştefan Vodă.

Potrivit autorităţilor 10 ha de grîu au luat foc după ce fulgerul a lovit cu putere în lan. Fermierii au reuşit să intervină la faţa locului şi au stins incendiul cu mijloace proprii de intervnţie fără a solicita ajutorul pompierilor.  În urma acţiunilor de stingere a focului au fost salvate alte 200 de ha de grîu. În urma acestui caz nimeni nu a avut de suferit.

Toate circumstanţele urmează să fie stabilite de specialişti. IGSU a lansat recent Campania de prevenire a incendiilor în perioada secerişului. Aceasta are drept scop informarea agricultorilor despre riscul de producere a focului în perioada recoltării cerealelor, dar şi acordarea asistenţei în respectarea regulilor antiincendiare.

Potrivit IGSU în anul 2017 au avut loc 10 incendii în lanurile cu spicoase, unde au fost afectate peste 60 de ha de grîu. Datorită intervnţiei pompierilor peste 500 de ha de cereale au fost salvate de foc. 
Similare
RECOMANDĂRI