Transportul naţional şi internaţional de mărfuri, persoane şi colete, în vizorul ANTA. Zeci de şoferi, lăsaţi fără plăcuţe de înmatriculare
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Transportul naţional şi internaţional de mărfuri, persoane şi colete, în vizorul ANTA. Zeci de şoferi, lăsaţi fără plăcuţe de înmatriculare

În perioada 16 – 22 noiembrie, inspectorii ANTA au continuat acţiunile de prevenire şi combatere a transportului ilicit de mărfuri şi persoane în trafic naţional şi internaţional. Astfel, în cadrul acţiunilor de monitorizare şi control organizate în mun. Chişinău, Criuleni, Ialoveni, Orhei, Hînceşti, Bălţi, Drochia, Cimişlia, Căuşeni, Cahul, Rîşcani, Criuleni, Nisporeni, Ungheni, Străşeni, Ceadîr-Lunga, Soroca, Drochia, Ştefan-Vodă, etc., precum şi pe traseele de legătură cu punctele de traversare a frontierei de stat Leuşeni şi Giurgiuleşti, au fost aplicate sancţiuni prin întocmirea a 65 procese verbale cu privire la contravenţie, pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane, mărfuri şi colete.

Pentru 34 conducători auto a fost aplicată şi măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul controalelor planificate, şase operatori de transport rutieri s-au ales cu amendă în mărime de 1200 u.c., ceea ce constituie 60 000 lei.

De la începutul anului 2020 şi până în prezent, pentru transportarea ilicită contra cost de persoane, mărfuri şi colete şi/sau prestarea serviciilor contra cost în lipsa înregistrării în Registrul Operatorilor de Transport Rutier, de către inspectorii Agenţiei au fost întocmite 789 procese verbale cu privire la contravenţie, cu aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier şi amenzilor contravenţionale în mărime de 93 955 u.c., fiind achitaţi în bugetul de stat 2 243 650 lei.
Similare
RECOMANDĂRI