Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Solidaritatea oamenilor cu inimă mare a readus fericirea în mijlocul unei familii greu încercate

Solidaritatea oamenilor cu inimă mare a readus fericirea în mijlocul unei familii greu încercate. Băieţelul lor, Robert, de nouă luni, care suferă de o boala genetică rară ce îi afectează neuronii din măduva spinării, avea nevoie de o sumă imensă pentru un tratament în Statele Unite. Mai exact 2,1 milioane de dolari. Chiar dacă părea greu de crezut, banii s-au strâns şi micutul a ajuns, cu familia sa, în Statele Unite ale Americii, unde urmează să primească a doua şansă la o viaţă normală.

Jumătate de an circulat pe reţelele sociale povestea lui Robert, băieţelul diagnosticat cu amiotrofie spinală, o boală rară ce poate fi tratată doar cu ajutorul celui mai scump medicament din lume, care costă nu mai puţin de 2,1 milioane de dolari. Puterea internetului a făcut ca suferinţa micuţului să impresioneze mii de oameni din Basarabia, dar şi România sau alte ţări. Din contribuţia tuturor s-a reuşit colectarea sumei uriaşe. Familia copilului şi-a făcut bagajele şi a pornit, plină de speranţă, spre Statele Unite ale Americii, acolo unde copilul va trece prin mult-aşteptata procedură care îi poate salva viaţa.

IRINA GRABAZEI, mama lui Robert: "Nu pot să cred că chiar se întâmplă. Nu pot să descriu în cuvinte ce setntimente ne încearcă urmează să luăm cel mai important zbor din vieţile noastre".

Irina aşteaptă cu nerăbdare miracolul - să îşi vadă copilul cum se dezvoltă normal. Robert va urma tratamentul, care va dura trei luni, la un spital din Chicago.

IRINA GRABAZEI, mama lui Robert: "Costul tratamentului este 2 milioane şi 19 mii de dolari care include include atât spitalizare, administrarea medicamentului cât şi controalele care urmează să fie în următoarele trei luni. Zolgensma".

Familia băiatului mulţumeşte, cu lacrimi în ochi, tuturor celor care au facut posibilă această adevărată minune. 

IRINA GRABAZEI, mama lui Robert: "Lupta noastră nu s-a terminat, însă. Mai avem un ultim hop şi sper din tot sufletul că ne veţi fi alături cu toţii. Vă mulţumim enorm de mult pentu tot".
Similare
RECOMANDĂRI