Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sediul Centru al Judecătoriei Chişinău a intrat în reparaţii. Angajaţii, revoltaţi pentru că nu au fost anunţaţi

Clădirea care găzduieşte sediul Centru al Judecătoriei Chişinău a intrat în reparaţii, dar angajaţii nu au fost anunţaţi. Ei au fost nevoiţi astăzi să facă adevărate acrobaţii pentru a ajunge în birouri. Judecătorii acuză autorităţile de abuz de putere. Au fost somaţi să părăsească sediul pentru că, după terminarea lucrărilor de reparaţie, în clădire vor veni angajaţii altei instituţii.

Angajaţii Judecătoriei Chişinău, sediul Centru, au avut o surpriză când au ajuns dimineaţă la muncă. Au văzut că în clădire se muncea de zor.

ELENA FLIURŢĂ, şef adjunct, Secretariatul Judecătoriei Chişinău: La moment în incinta sediului se efectuează reparaţii capitale la etajele 10, 17. Atât administraţia sediului şi administraţia Judecătorie Chişinău nu a fost informată despre efectuarea lucrărilor, urmau să fie effectuate în holul sediului. Noi nu am cunoscut despre aceasta. Dimineanţa când am venit la serviciu noi am depistat , ceea ce am depistat

Magistraţii acuză de abuz de putere autorităţile care au în gestiune clădirea. Ei sunt nemulţumiţi că le-a fost restricţionat accesul în spaţiul în care se face justiţie.

VICTORIA SANDUŢA, judecătoare: Este inadmisibil ca pe timp de pandemie, pe timp de iarnă, să se înceapă o reparaţie capitală, într-o clădire publică, pe bani publici. Şi culmea, într-o instituţie lucrative cu 200 de angajaţi şi în care vin zilnic alte sute de cetăţeni. Nesimţirea autorităţilor publice, care se fac responsabile de acest abuz de putere şi incompetenţa gravă în administrarea banilor publici trebuie vociferată şi sancţionată. Începând cu luna septembrie 2020, acest sediu, judecătorii, suntem somaţi să eliberăm sediul pentru că aici vor veni alte autorităţi publice, pentru care se face reparaţie de lux.

Magistraţii Judecătoriei Chişinău fac un apel către Consiliului Superior al Magistraturii şi către preşedintele Judecătoriei Chişinău pentru a lua măsuri urgente de rezolvare a problemelor. În Judecătoria Chişinău, sediul Centru, sunt 70 de judecători care au în lucru aproape 500 de dosare în fiecare zi.
 
Similare
RECOMANDĂRI