Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Se aşteaptă o schimbarea la faţă a şoselelor din Republica Moldova

Se aşteaptă o schimbarea la faţă a şoselelor din Republica Moldova. Majoritatea drumurilor sunt acum transformate în şantiere de construcţie, lucrări pentru care s-au alocat de la buget peste 6 miliarde de lei. Premierul Ion Chicu i-a avertizat pe toţi cei responsabili să execute lucrările de calitate, pentru că, în caz contrar, nu li se vor achita serviciile.

Premierul Ion Chicu e îngrijorat de mersul lucrărilor la cele peste o mie de şantiere de reparaţie a drumurilor. El spune că volumul de muncă e mare, aşa că admite că ar putea ieşi la iveală mai multe nereguli în executarea lucrărilor.

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: "Deja avem semnale că nu epste tot antreprenorii asigură calitatea. Şi aici mă refer la un drum din UTA Gagauzia sunt ai multe semnale că nu corespunde standardelor de calitate lucrările resective. Nu trebuie de creat impresia şi mă refer la Inspectia de Stat în Construcţie să lasaţi imprecia că cu ultimul strat de asflat o să acopere păcatele de mai jos. Calitatea pietrişelor, materialelor, de acum trebuie de urmărit".

Prim-ministru a făcut apel către toţi cetăţenii să semnaleze cazurile în care lucrările s-ar face de mântuială. Mai mult, Ion Chicu a declarat că nu va închide ochii la abaterile antreprenorilor.

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: "Eu rog încă o dată, Ministerul Economiei, Inspecţia de Stat în Construcţii şi toate instituţiile responsabile să asiguraţi calitatea. Nu vom achita bani din buget dacă calitatea lucrărilor nu corespunde standardelor. Se referă la drumuri naţionale, regionale şi la cele locale".  

Reamintim că la sfârşitul lunii iunie s-a descoperit o gafă de proporţii în lucrările de renovare a drumului Chişinău-Străşeni. Exact în mijlocul unei benzi de circulaţie au răsărit câţiva piloni de electricitate. S-a întâmplat acest lucru deşi pe şosea abia fusese turnat un asfalt nou. Cei  responsabilii s-au scuzat prin faptul că nu au reuşit să se înţeleagă cu furnizorul de electricitate.
Similare
RECOMANDĂRI