Scuarul din strada Bucureşti 68 din Chişinău are un nou aspect
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Scuarul din strada Bucureşti 68 din Chişinău are un nou aspect

Scuarul din strada Bucureşti 68, în faţa sediului Direcţiei cultură a Chişinăului, are un nou aspect. În acest perimetru au fost instalate mai multe bănci şi coşuri de gunoi, lucrările fiind executate în cadrul Proiectului „Bucureşti, 68 – scuar cultural”, care a fost înaintat pentru finanţare din contul Bugetului Civil în anul 2017.

Şeful Secţiei amenajare şi salubrizare a Direcţiei locativ-comunale şi amenajare, Vasile Efros, a declarat pentru IPN că, pe lângă mobilierul stradal, au fost instalate şi bariere, pentru a împiedica parcarea maşinilor în această zonă.

Valoarea proiectului este de circa 30 de mii de lei.

Vasile Efros a menţionat că printre proiectele propuse spre finanţare din Bugetul Civil se regăsesc mai multe propuneri  de amenajare a terenurilor de joacă în curţile blocurilor locative, dar şi altele.

Bugetarea civilă este un mecanism instituit de către Primăria municipiului Chişinău prin care acordă finanţare pentru iniţiativele propuse de orăşeni. Proiectele înainte de cetăţeni sunt selectate ca urmare a votului online sau în incinta Primăriei. În 2018, din bugetul municipiului Chişinău pentru implementarea bugetării civile au fost alocate trei milioane lei.
Similare
RECOMANDĂRI