Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sărbătoare în comuna Medeleni, raionul Ungheni. Biserica "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" a fost redeschisă după ample lucrări de renovare

Astăzi este zi de sărbătoare pentru credincioşii din comuna Medeleni, raionul Ungheni. Biserica "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" a fost redeschisă după ample lucrări de renovare şi a fost sfinţită de un sobor de preoţi de pe ambele maluri ale Prutului.

După 3 ani de lucrări de restaurare, uşile bisercii "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" s-au deschis larg. Un sobor de preoţi din cadrul Mitropiliei Basarabiei, a oficiat slujba de sfinţire a lăcaşului sfânt.

ÎPS TEOFAN MITROPOLITUL MOLDOVEI ŞI BUCOVINEI: „Ne bucurăm foarte mult pentru că avem un loc suplimentar în care omul să se regăsească... şi simţirea românească să fie la ea acasă”

ÎPS PĂRINTE MITROPOLIT PETRU: „S-a făcut ceea ce s-a făcut cu ajutorul fraţilor români şi din partea aceasta din Basarabia. Este un lucru frumos.”

Biserica se afla într-o stare deplorabilă, aşa că a fost nevoie de restaurarea ei totală. Banii au fost colectaţi de la enoriaşi din România şi Republica Moldova.

Credincioşii s-au adunat de la mic la mare şi s-au arătat bucuroşi că în sfârşit, vor putea trece pragul lăcaşului sfânt. În semn de susţinere şi recunoştinţă, la slujba de sfinţire au fost prezente oficialităţi de pe ambele maluri ale Prutului.

Pentru lucrările de reparaţie s-au investit 200 de mii de euro. Procesul de restaurare a bisericii din Medeleni a început în anul 2018.
 
Similare
RECOMANDĂRI