Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

S-ar fi produs un accident biologic. Aplicaţii de evacuare la Centrul de Sănătate Publică din Chişinău

Simulare de alertă la Centrul de Sănătate Publică din Chişinău. Sirena a scos toţi angajaţii din cladire, pentru că s-ar fi produs un accident biologic. Deşi au fost doar nişte aplicaţii de evacuare în situaţii de urgenţă, oamenii au reuşit să facă situaţiei şi să părăsească repede instituţia şi fără panică.

Dimineaţă, alarma a pus pe jar întreaga instituţie. Angajaţii au părăsit birourile şi s-au îndreptat spre ieşire.

Oamenii au încercat să-şi păstreze calmul şi să urmeze instrucţiunile de salvare. În scurt timp, toţi cei aproape 300 de angajaţi prezenţi la muncă, au fost evacuaţi.

Asemenea exerciţii sunt binevenite pentru a reacţiona corect în situaţii reale.

Exerciţiul, primul de acest fel în cadrul centrului, a avut drept scop verificarea stării de pregătire a angajaţilor în caz de declanşare a unei situaţii de urgenţă, caracteristice instituţiei, precum accidentele chimice, biologice, radiologice sau incendii.

Deşi clădirea nu dispune de o alarma speciala, în cazuri de urgenţă este utilizat megafonul si sirena unei ambulanţe. Acest lucru a fost sesizat şi de reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care au monitorizat aplicaţiile.

Aplicaţii similare au avut loc în mai multe instituţii din municipiul Chişinău, după ce în luna martie, un incendiu devastator a luat zeci de vieţi omeneşti într-un centru comercial din Kemerovo, Federaţia Rusă.

Similare
RECOMANDĂRI