Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Republica Moldova face progrese în lupta împotriva virusului HIV

Republica Moldova face progrese în lupta împotriva virusului HIV. Problema cea mai mare rămâne auto-stigmatizarea celor afectaţi. Andrei trăieşte în Republica Moldova, este seropozitiv şi povesteşte ce presupune un asemenea diagnostic într-o societate încă marcată de prejudecăţi. La nivel mondial există aproximativ 37,9 milioane de persoane infectate cu HIV, între care 1,7 milioane sunt copii.

Andrei se simte sănătos. Bărbatul în vârstă de 34 de ani munceşte, iese cu prietenii şi îşi iubeşte familia. Şi... este seropozitiv.
 
Un diagnostic pe care l-a primit în urmă cu nouă ani. Cu ajutorul medicamentelor Andrei duce o viaţă normală. Obiectivul său este să-i ajute pe cei aflaţi în aceeaşi situaţie să-şi învingă teama.
 
Organizaţii ca Iniţiativa Pozitivă vin în sprijinul celor afectaţi, Inclusiv cu campanii împotriva stigmatizării. Însă numai cine ştie că este bolnav poate fi tratat.
 
Andrei ştie că diagnosticul pe care şi el l-a primit nu înseamnă condamnarea la moarte. Dar numai cine face tratament se protejează pe sine însuşi şi îi protejează şi pe ceilalţi.
Similare
RECOMANDĂRI