Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Recidivist reţinut pentru un şir de furturi comise în mai multe sectoare ale Chişinăului

Ofiţerii Secţiei Investigare Infracţiuni a Inspectoratului de Poliţie Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, în urma măsurilor întreprinse au reţinut un bărbat, fiind suspectat în comiterea mai multor furturi pe parcursul lunilor august şi septembrie. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 43 de ani, originar din capitală, anterior judecat pentru infracţiuni analogice.

Suspectul a comis 3 furturi din apartament în sectorul Buiucani, unde pătrundea prin forţarea lacătului, de unde a sustrăgea bunuri de valoare. A comis 1 furt dintr-o grădiniţă şi un furt de bicicletă din scara unui bloc de locuit, dupa care acesta părăsea locul comiterii infracţiunii.

Prejudiciul total cauzat victimelor, este estimat la circa 40 000 lei.

În urma măsurilor întreprinse de către ofiţerii de investigaţie şi urmărire penală, suspectul în comiterea infracţiunilor a fost identificat, reţinut şi escortat la inspectorat, pentru audieri. În cadrul acţiunilor procesual penale acesta şi-a recunoscut vina, comunicând că bunurile sustrase le vindea la persoane necunoscute , în pieţe iar banii pe care i-a sustras au fost cheltuiţi în scopuri personale.

O parte din bunurile sustrase, cum ar fi bijuterii, o tabletă, şi 2 telefoane, au fost depistate de către poliţişti, ridicate şi returnate proprietarilor, restul urmează a fi găsite şi restituite victimelor. 

Este de menţionat că individul nu este la prima abatere de la lege, fiind anterior judecat pentru infracţiuni analogice, fiind eliberat recent din locurile de detenţie.

Actualmente, bărbatul este cercetat penal pentru furt, iar conform codului penal în vigoare, riscă amendă în mărime de la 32 500 la 67 500, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 4 ani.

Similare
RECOMANDĂRI