Rata totală de promovare a BAC-ului a crescut faţă de anul 2017
Sursa foto:revista22.ro Vizualizari:

Rata totală de promovare a BAC-ului a crescut faţă de anul 2017

Rata de promovare a sesiunii de bacalaureat 2018 a crescut, după examinarea contestaţiilor, cu 1,33 puncte procentuale faţă de rezultatele preliminare anunţate pe 27 iunie şi constituie 63,97%. Faţă de anul trecut, rata totală de promovare a examenelor de BAC a crescut cu circa patru puncte procentuale, transmite IPN.

Rata de promovare a bacalaureatului în rândul liceenilor este puţin peste 85%. Cifra a crescut cu aproape 1,5 puncte procentuale faţă de rezultatele preliminare. Faţă de anul trecut, rata de promovare este mai mare cu două puncte procentuale. Totodată, a crescut cu puţin peste 1 punct procentual rata de promovare şi pentru absolvenţii colegiilor şi centrelor de excelenţă şi constituie 45,35%. Pentru restanţierii din sesiunile anterioare rata de promovare a crescut după examinarea contestaţiilor, la fel, cu puţin peste 1 punct procentual şi constituie 19,57%.

Potrivit lui Anatol Topală, absolvenţii de licee, colegii şi centre de excelenţă au depus peste 11 mii de contestaţii. Mai mult de 17% dintre examenele de bacalaureat au fost contestate. În rezultatul examinării acestora, au fost majorate peste trei mii de note. Practic, fiecare a patra notă contestată a fost majorată. Cele mai multe contestaţii au fost depuse la limba şi literatura română. A urmat istoria românilor şi universală, limba engleză, geografia şi matematica.

La sesiunea de bacalaureat 2018 au fost admişi 10616 de candidaţi din licee, 4015 din cadrul colegiilor şi centrelor de excelenţă, 167 din universităţi, 332 s-au înscris să susţină examenul în extern, iar 3020 au fost restanţieri din cadrul sesiunilor anterioare. În total, pentru a susţine examenele de bacalaureat s-au înscris 18150 de candidaţi.
Similare
RECOMANDĂRI