Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Primarul Ion Ceban anunţă că a început lupta împotriva construcţiilor ilegale

Primarul general al Chişinăului, Ion Ceban, anunţă că a început lupta împotriva construcţiilor ilegale. Astăzi, muncitorii de la Pretura Buiucani au demolat un gard instalat pe un spaţiu verde.

Autorităţile spun că terenul a fost cumpărat chiar de la Primărie şi apoi a fost revândut, de la un proprietar la altul, cu încălcări ale legii.

Pentru a demola un gard de pe Calea Ieşilor, la faţa locului au venit primarul Chişinăului, pretorul sectorului Buiucani, câţiva muncitori şi poliţişti. După ce reprezentanţii autorităţilor au vorbit în faţa camerelor de televiziune, s-a trecut la demolarea gardului.

În acel loc urma să fie construit un centru comercial cu două nivele. Primăria a vândut terenul în 2013 dar nici acum nu se ştie dacă proprietarul are sau nu voie să construiască.

„S-a propus să fie răscumparat acest teren şi readus în proprietatea municipală. O decizie finală nu a fost luată. Nu putem ţine un gard la strada centrală  a sectorului Buiucani”, a declarat VADIM BRÂNZANIUC, pretorul sectorului Buiucani.

Primarul Ion Ceban a cerut demolarea gardului. A fost prezent la acţiune şi a scris şi pe Facebook despre eveniment. În plus, a consultat şi o armată de jurişti.

„Există bază legală, iar la primărie am adus o echipă de jurişti foarte buni şi, credeţi-mă, o să facem faţă”, a spus primarul ION CEBAN.

Autorităţile locale trebuie să decidă cum va fi soluţionat conflictul şi cum vor fi restituiţi banii proprietarilor. Consilierul local liberal Ion Cebanu crede că primarul Ion Ceban a avut astăzi o acţiune de PR.

„Asemenea acţiuni de PR vor mai fi o vreme”, a declarat prin telefon ION CEBANU,

Primarul general Ion Ceban spune va continua demolările şi pentru asta a pregătit o listă cu 200 de adrese pe care le-a transmis şi organelor de drept.

 
Similare
RECOMANDĂRI