Planurile a doi cetăţeni ai R. Moldova, care şi-au perfectat permise de conducere falsificate, zădărnicite de către poliţiştii de frontieră
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Planurile a doi cetăţeni ai R. Moldova, care şi-au perfectat permise de conducere falsificate, zădărnicite de către poliţiştii de frontieră

100 şi 2 500 de euro atât au scos din buzunar doi conaţionali care şi-au perfectat permise de conducere neveridice prin intermediul unor persoane necunoscute. Planurile de a se mai urca la volanul mijloacelor de transport au fost zădărnicite de către poliţiştii de frontieră din Direcţia regională Sud.

Primul incident a fost consemnat, în după amiaza zilei de ieri, în punctul de trecere Giurgiuleşti-Galaţi, pe sensul de ieşire din R. Moldova. Pentru formalităţile de control s-a prezentat un conaţional, în vârstă de 40 de ani, originar din raionul Ştefan Vodă, care se afla la volanul unui autoturism de marca Opel Zafira. 

În timpul verificărilor actelor de călătorie, poliţiştii de frontieră au depistat că permisul de conducere eliberat pe numele conducătorului auto este falsificat. Fiind audiat pe caz, şoferul autoturismului, a declarat că el cunoştea despre acest fapt, menţionând că şi-a perfectat actul contra sumei de 2 500 de euro, acum cinci ani.

Un alt permis de conducere, care ar fi fost emis din numele autorităţii competente din România a fost identificat fără elementele de protecţie. Actul a fost găsit în portmoneul personal al unui pasager de pe ruta Chişinău -Paris. Bărbatul, originar din raionul Anenii Noi, în vârstă de 38 de ani a comunicat că prin intermediul unui portal de anunţuri a făcut cunoştinţă cu un conaţional, care l-a ajutat să-şi perfecteze actul cu o sută de euro.

Ca urmare, documentele au fost ridicate şi transmise spre laboratorul tehnico-juridic. Bărbaţilor li s-au întocmit procese-verbale de audiere şi constatare a infracţiunii prevăzute de art. 361 al. 1 Cod Penal al Republicii Moldova. 

Similare
RECOMANDĂRI