Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Plajele din Bulgaria, Turcia şi Grecia rămân în continuare în topul preferinţelor basarabenilor

Plajele din Bulgaria, Turcia şi Grecia rămân în continuare în topul preferinţelor basarabenilor. Chiar dacă, începând cu luna iulie, preţurile pentru o vacanţă la mare aproape s-au dublat faţă de perioada anterioară, agenţiile de turism se bucură din plin de clienţi.

În plin sezon estival, cetăţenii Republicii Moldova încă se gândesc unde ar putea să meargă la mare, iar agenţiile de turism au oferte pentru toate buzunarele.
 
Bulgaria nu se încadrează însă şi în planurile turiştilor care nu suportă drumurile lungi cu autocarul. Aceştia pot scoate din buzunar cu câteva sute de euro mai mult pentru a merge la odihnă, cu avionul, în Turcia. Zilnic, de pe aeroportul din Chişinău, sunt efectuate în jur de şapte-opt zboruri. 
 
Un hotel bun în Turcia costă de la 700 de euro în sus pentru o persoană. Cam aceleaşi preţuri sunt şi în cazul Greciei. Turiştii care s-au plictisit de aceste destinaţii, pot alege ţări ca Muntenegru, Cipru sau Malta. Cea din urmă este o ţară insulară din Europa de Sud, formată dintr-un arhipelag în Marea Mediterană.
 
Totuşi, înainte de a alege destinaţia, basarabenii îşi cântăresc bine posibilităţile şi deseori merg nu acolo unde îşi doresc, ci acolo unde le permite buzunarul.

„- Turcia, acolo deservirea e bună, au program de animaţie şi sunt primitori.
- Câţi bani cheltuiţi pentru o vacanţă?
- Preţurile sunt diferite, pentru o persoană, în jur de 300 - 500 de euro”.
 
Cei care nu îşi permit să meargă la mare în plin sezon estival, o pot face toamna. Preţul ofertelor de vacanţă vor începe să scadă treptat, din a doua jumătate a lunii septembrie.
 
Similare
RECOMANDĂRI