Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pieţele din Chişinău şi Bălţi ar putea să se redeschidă de la 1 iunie

Autorităţile spun că de la 1 iunie, cele mai multe restricţii vor fi anulate, dar până atunci cetăţenii trebuie să fie prudenţi şi să respecte regulile de prevenire. Premierul Ion Chicu a declarat că pieţele din Chişinău şi Bălţi ar putea fi redeschise, şi se va putea relua activitate şi în sectorul HoReCa.

ION CHICU, premierul Republicii Moldova: „Sunt unele care sper să se finalizeze la 31 mai. Aici mă refer în primul rând la activitatea pieţelor din Chişinău şi Bălţi, la activitatea sectorului HoReCa. Altele sunt extinse până la 30 iunie. În acest context trebuie să remarc că vom analiza situaţia permanent. În cazul când vom avea posibilitatea vom ridica restricţiile mai devreme. Am văzut ce se întâmplă şi în Europa, se creează premise de ridicare acestor stări de carantină. Cu un nivel înalt de probabilitate, vreau să spun că de la 1 iunie vor fi ridicate şi la în ţară”.

Zeci de comerciaţii din Chişinău şi Bălţi au protestat şi au cerut autorităţilor redeschiderea pieţelor. Comisia pentru Situaţii Excepţionale a dat undă verde pieţelor din Republica Moldova, cu excepţia celor din Chişinău şi Bălţi. Acestea rămân închise până pe 30 iunie.
Similare
RECOMANDĂRI