Peste 46 000 de ţigarete tăinuite în podeaua dublă a unui autoturism, depistate la Vama Leuşeni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 46 000 de ţigarete tăinuite în podeaua dublă a unui autoturism, depistate la Vama Leuşeni

Peste 46 000 de ţigarete tăinuite şi autovehiculul folosit pentru transportarea frauduloasă a acestora au fost reţinute de către vameşii de la Leuşeni, ieri, 03 noiembrie. Produsele din tutun erau ascunse într-un spaţiu improvizat, greu accesibil, în podeaua dublă a unui autoturism ce se deplasa spre Germania.

Cazul a fost înregistrat la ieşire din ţară, atunci când, în baza analizei de risc, funcţionarii vamali au redirecţionat spre scanare un autoturism de model Fiat Scudo. Imaginile prelevate au semnalat prezenţa unor obiecte suspecte în  podeaua mijlocului de transport.

Suspiciunile vameşilor au fost confirmate după ce aceştia au demontat spaţiile special amenajate ale autovehiculului, din care au extras 46 400 de ţigarete mărcile ”Winston” şi ”Marlboro”, marcate cu timbre de acciz ale Republicii Moldova.

Ca urmare, ţigaretele au fost reţinute, iar mijlocul de transport, reutilat în scopul tăinuirii şi transportării ilicite a produselor din tutun, a fost indisponibilizat. Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor încălcării şi atragerii la răspundere a persoanelor implicate.

Similare
RECOMANDĂRI