Peste 200 de cetăţeni au anunţat despre folosirea ilegală a buteliilor cu gaz lichefiat
Sursa foto:adevarul.ro Vizualizari:

Peste 200 de cetăţeni au anunţat despre folosirea ilegală a buteliilor cu gaz lichefiat

În cadrul preturilor de sector vor fi constituite comisii speciale care vor verifica blocurile locative din municipiul Chişinău pentru a depista cazurile de folosire ilicită a buteliilor de gaz lichefiat. Potrivit primăriei, începând cu ziua de duminică, la Dispeceratul central municipal au fost înregistrate peste 200 de apeluri de la cetăţeni, care au sesizat cazuri de folosire ilegală a buteliilor cu gaz lichefiat.

Totodată, comisiile speciale vor întreprinde măsurile de rigoare pentru înlăturarea riscurilor ca urmare a exploatării acestora. 

Din comisiile respective vor face parte reprezentanţii preturii de sector, ai Direcţiei generale-locativ comunale şi amenajate, Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale, Inspectoratului General de Poliţie şi Agenţiei pentru Supraveghere Tehnică.

De asemenea, primăria municipiului Chişinău va institui o comisie specială care va evalua consecinţele deflagraţiei produse în blocul de locuinţe nr. 11/5 din bd. Moscova, în seara zilei de 6 octombrie 2018. Comisia respectivă va verifica locuinţele care au avut de suferit şi va evalua pagubele suportate de către proprietari. 

Aceste măsuri au fost luate astăzi în cadrul şedinţei Comisiei pentru situaţii excepţionale a municipiului Chişinău, convocată de primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

De asemenea, agenţii economici vor fi informaţi suplimentar despre interzicerea folosirii neautorizate a buteliilor cu gaz lichefiat în activitatea de comerţ şi prestări servicii. Unităţile de comerţ ambulant amplasate în zonele publice din oraş care folosesc ilegal butelii cu gaz lichefiat vor fi evacuate de către preturile de sector.

În urma exploziei produse în blocul de locuinţe de pe bd. Moscova, 11/5 din sectorul Râşcani au fost avariate şase apartamente. Toţi locatarii din cele 120 de apartamente din blocul locativ au fost evacuaţi, iar 18 persoane au fost cazate în unul din spitalele din Chişinău.
Similare
RECOMANDĂRI