Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pe strada Puşkin au fost trasate noi marcaje rutiere care delimitează banda rezervată transportului public

Mijloacele de transport în comun nu vor mai rămâne blocate în ambuteiaje pe una dintre cele mai aglomerate artere din Chişinău. În această noapte, pe strada Puşkin au fost trasate noi marcaje rutiere care delimitează banda rezervată transportului public. Marcajele sunt de culoare galbenă, la fel ca cele din staţii. Reprezentanţii primăriei spun că e vorba, doar, de un experiment, până cand strada va fi renovată.

Banda destinată transportului public poate fi intersectată. Şoferii nu au voie să staţioneze sau să parcheze. Ei îşi pot lăsa maşinile în locuri special amenajate. Parcările în zonele interzise se amendează.

Reprezentanţii primăriei Chişinău spun că aceste marcaje galbene sunt temporare şi au rolul de a-i obişnui pe şoferi cu ideea că această bandă este dedicată doar transportului în comun.  

„Este o măsură temporară şoferii să se deprindă cu existenţa unei astfel de infrastructuri să înţeleagă că uite există o bandă. Între timp noi pregătim reorganizarea circulaţiei pe aceste străzi şi atunci când carosabilul va fi renovat vom aplica deja marcajul permanent alb, care sperăm să îi putem aplica inclusiv din bicomponent”, a declarat VICTOR CHIRONDA, viceprimar, Chişinău.

Şoferii troilebuzelor cred că marcarea unor benzi dedicate numai transportului în comun le va uşura munca şi, astfel, vor putea respecta timpii de pe traseu.

Totuşi, marcajele dau batăi de cap şoferilor care vor să facă dreapta de pe strada Puşkin. Denis Ţurcanu, directorul unei şcoli auto, spune că aceste linii nu au fost trasate corect.

„Acel marcaj a fost instalat incorect. După cum observaţi luăm un caz concret 31 august şi strada Puşkin, ar trebui în apropiere de intersecţie marcajul să fie întrerupt astfel încît conducătorii care doresc să vireze spre dreapta să aibă posibilitatea să selecteze banda din dreapta pentru a vira corect din banda din dreapta şi nu din banda de mijloc fiindcă în aşa condiţii vom crea situaţii de accident”, a spusw DENIS ŢURCANU, directorul unei şcoli auto.

În timpul filmărilor am surprins zeci de conducători auto care circulau pe banda destinată mijloacelor de transport în comun.

Mai mult, unii şoferi de taxi au staţionat pe această bandă pentru a-şi lăsa pasagerii.  (imagini la 0010 cum stationează  )

Pe această bandă pot circula şi bicicliştii. Şoferii care vor staţiona sau vor parca pe benzile destinate transportului public se po alege cu o amendă de până la 700 de lei.

La începutul lunii au fost instalate noi semne de circulaţie rutieră care atenţionează şoferii să nu circule pe banda destinată mijloacelor de transport în comun.
Similare
RECOMANDĂRI