Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pe bani europeni, un tânăr din Tudora a început o afacere în agricultură

Uniunea Europeană continuă să ofere sprijin tinerilor dornici să contribuie la dezvoltarea comunităţilor din Republica Moldova. La doar 18 ani, Dorin Ţapu, din satul Tudora, a câştigat un grant şi a inceput o afacere în domeniul agriculturii. Tânărul e fericit că a reuşit deja să aibă 50 de mii de lei profit. Bucuroşi sunt şi sătenii, care aveau mare nevoie de serviciile pe care le oferă.

Investiţiile din partea Uniunii Europene au ajuns şi în satul Tudora, raionul Ştefan Vodă. Acest tractor modern îi aparţine lui Dorin Ţapu şi este cumpărat din bani europeni. Tânărul s-a aventurat în afacere când încă era la liceu. De atunci au trecut trei ani, timp în care a reuşit să dezvolte firma şi să aibă şi profit.
 
Satul Tudora este cunoscut pentru livezile de piersici şi nectarine. Oamenii sunt bucuroşi că s-a gândit, totuşi, cineva să le uşureze munca.
 
Pentru că totul se făcea manual, până acum, proprietarii de livezi pierdeau foarte mult timp cu strânsul crengilor, după curăţare.
 
Dorin Ţapu este unul dintre cei 70 de tineri de pe ambele maluri ale Nistrului care au obţinut granturi europene pentru a-şi crea sau dezvolta o afacere.
Similare
RECOMANDĂRI