Patru grupe noi vor fi deschise pentru copiii de vârstă preşcolară din sectorul Rîşcani al Chişinăului
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

Patru grupe noi vor fi deschise pentru copiii de vârstă preşcolară din sectorul Rîşcani al Chişinăului

Din toamna anului curent, vor fi deschise patru gupe noi de grădiniţă pentru instituţionalizarea a 100 de copii din sectorul Rîşcani al Chişinăului. Realizarea proiectului vine ca urmare a reorganizării Liceului Teoretic „Kiril şi Metodiu", în Complex Educaţional liceu-grădiniţă, cu instruire în limba rusă.

Decizia autorităţilor municipale este motivată de numărul mare de solicitări pentru servicii de educaţie preşcolară, insuficienţa locurilor în grădiniţele din sector, cât şi neutilizarea timp de peste 10 ani a unui bloc de studii din cadrul liceului.

Pentru redeschiderea grupelor, ieri a fost dat startul lucrărilor de reparaţie capitală a blocului D al Liceului Teoretic „Kiril şi Metodiu" din str. A. Hâjdeu, 72, care va fi reorganizat în grădiniţă. Costul lucrărilor, în urma desfăşurării licitaţiei, este de 6,6 milioane de lei.

Lucrările de reabilitare a edificiului constau în replanificarea spaţiilor, construcţia grupurilor sanitare, reparaţia tavanelor şi a pereţilor, schimbarea tâmplăriei şi a reţelelor inginereşti, precum şi dotarea cu mobilier, amenajarea pavilioanelor şi a terenului de joacă. Aceasta este cea de-a cincea instituţie de educaţie timpurie din capitală care urmează a fi redeschisă în anul curent şi va avea o capacitate de 100 de locuri.

Din data de 01.09.2019, Liceul Teoretic „Kiril şi Metodiu" va fi reorganizat în Complex Educaţional liceu-grădiniţă „Kiril şi Metodiu". Clădirea instituţiei a fost dată în exploatare în anul 1981 şi are trei blocuri de studii, cu o capacitate totală de circa 1600 locuri. Din anul 2009, doar două blocuri ale instituţiei sunt utilizate în procesul educaţional.

Similare
RECOMANDĂRI