Pastile interzise, depistate la un tânăr urmărit internaţional
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pastile interzise, depistate la un tânăr urmărit internaţional

Poliţiştii de frontieră din punctul de trecere Costeşti şi patrupedul Grom au depistat asupra unui călător, căutat de Interpol, peste 90 de pastile care sunt incluse în lista substanţelor psihotrope. Audiat, bărbatul susţine că le utilizează în calitate de calmate, însă nu a putut prezenta vreun certificat sau prescripţie medicală.

Incidentul a fost consemnat în seara zilei de ieri, 11 februarie curent, când la linia de control s-a apropiat un mijloc de transport cu plăcuţele de înmatriculare moldoveneşti. În calitate de pasager, a fost identificat un tânăr de 34 de ani cu dublă cetăţenie, a României şi Republicii Moldova.

În timpul controlului documentului de călătorie prezentat, s-a constatat că cetăţeanul figurează în baza de date INTERPOL, ca fiind căutat pentru trafic de droguri. Respectiv, poliţiştii de de frontieră au supus verificărilor suplimentare, iar în ajutor a fost solicitată şi intervenţia patrupedului de serviciu Grom. Ca urmare, în buzunarul interior al hainei s-a depistat trei tipuri de pastile înscrise în lista substanţelor neutilizate în scopuri medicale. Mai mult că Grom a reacţionat la unele pastile şi la pacheţelele de ceai, care erau ascunse în bagajul personal.

După documentare, produsele au fost transmise pentru efectuarea expertizei, iar moldoveanul a decis să-şi întrerupă călătoria. Conform rezultatelor expertizei se va stabili sancţiunea ce se impune pe cazul dat.

Similare
RECOMANDĂRI