O grupare criminală racola minori de pe teritoriul Republicii Moldova pentru a-i impune să se prostitueze
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O grupare criminală racola minori de pe teritoriul Republicii Moldova pentru a-i impune să se prostitueze

Trei femei de 49, 59 şi respectiv 76 de ani au fost condamnate de o instanţă din Republica Moldova la finele lunii aprilie la cinci, şase şi 12 ani de închisoare pentru trafic de copii şi proxenetism. Două dintre acestea au cetăţenia Federaţiei Ruse. 

Gruparea criminală din care făceau parte condamnatele a fost deconspirată şi documentată de angajaţii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al INI al IGP în anul 2014.

În perioada anilor 2009 - 2014, gruparea criminală recruta persoane, inclusiv şi minori, că să practice prostituţia în schimbul sumei de 500 - 100 de lei. Totodată, membrii grupării criminale asigurau conexiunea dintre client şi persoanele care se prostituau. 

În context, Centrul pentru combaterea traficului de fiinţe umane îndeamnă părinţii să-şi supravegheze în permanenţă copiii, să poarte discuţii cu ei pentru a nu fi ademeniţi de persoane necunoscute care vin cu propuneri dubioase de angajare în câmpul muncii. 

Pentru a evita recrutarea, Centrul pentru combaterea traficului de fiinţe umane vă recomandă să ţineţi cont de câteva reguli:
- Evitaţi să semnaţi contracte cu specificaţii evazive;
- Asiguraţi-vă că agenţia prin intermediul căreia aţi găsit un loc de muncă, funcţionează legal;
- Nu semnaţi contracte într-o limbă pe care nu o cunoaşteţi; 
- Nu uitaţi să lăsaţi familiei date/informaţii despre locul unde vă veţi afla.

Similare