O femeie din Slatina este căutată de Poliţie după ce a plecat spre Italia, deşi era autoizolată. Ea a fost dată în consemn la frontieră
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O femeie din Slatina este căutată de Poliţie după ce a plecat spre Italia, deşi era autoizolată. Ea a fost dată în consemn la frontieră

O femeie de 41 de ani din Slatina este căutată de poliţişti după ce medicii au sesizat că aceasta a anunţat că se întoarce în Italia, deşi era izolată la domiciliu. Autorităţile au dat-o în consemn la frontieră, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Olt, autorităţile au fost sesizate marţi de către medicul de familie al femeii că aceasta a părăsit domiciliul unde era izolată. Epidemiologii au sunat-o pe femeie şi aşa au aflat că aceasta se îndreaptă către un aeroport, cu intenţia de a se întoarce în Italia.

"În data de 02.03.2020, în urma informaţiilor telefonice culese de la medicul de familie, o persoană din Slatina a părăsit adresa de izolare la domiciliu, motiv pentru care reprezentanţii D.S.P. Olt , Compartimentul de Supraveghere şi ControL B.T. a apelat telefonic persoana în cauză, care a declarat că nu prezintă semne specifice bolii şi că este în drum spre aeroport, pentru a se întoarce în Italia, motiv pentru care am apelat Serviciul 112, în vederea anunţării evenimentului", au anunţat reprezentanţii DSP Olt.

Poliţiştii nu au reuşit încă să dea de urma femeii.

"În urma contactării telefonice, a spus că este în drum spre aeroport, după care şi-a închis telefonul. S-a întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, fiind dată în consem la frontieră", a declarat Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt IPJ Olt.

Potrivit reprezentanţilor DSP Olt, până acum au fost înregistrate 4 situaţii în care persoanele aflate în izolare la domiciliu au ieşit din casă fără acceptul medicilor.

Şase chinezi care au părăsit hotelul unde se aflau izolaţi sunt şi ei cercetaţi penal pentru că au încălcat măsurile dispuse de autorităţi. Ei riscă închisoare între 6 luni şi 2 ani.

Similare
RECOMANDĂRI