Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O familie a rămas fără adăpost, în prag de iarnă, după ce un incendiu le-a distrus casa

O clipă de neatenţie, poate distruge visul unei familii. A fost de ajuns o scânteie, apoi flăcările au transformat în scrum casa unei familii din satul Micleşti. Două fetiţe şi părinţii lor au rămas fără adăpost acum în prag de iarnă. Fetele au vrut să facă focul în sobă dar au declanşat un incendiu. Una dintre fetiţe e internată la spital iar familia ei a ajuns să caute adăpost pe la vecini. Cu toţii au acum nevoie de ajutor.

Nenorocirea s-a produs în urmă cu o săptămână. Era aproape de miezul noptii iar soţii Sârbu erau la muncă. Cele doua fete ramase acasa, una de 9 iar cealalta de 12 ani au vrut sa aprinda focul in soba.

Vecinii au sărit in ajutor pînă la sosirea pompierilor. Ajunşi acasă în miez de noapte, soţii Sârbu au găsit mobila, electrocasnicele şi hainele făcute scrum. Trecuseră doar 3 luni de cînd au luat un credit de 60 de mii de lei pentru a imbunatatii condiţiile din casa.

Pentru că din casă au rămas doar pereţii afumaţi, familia Sârbu a găsit adăpost la vecinii de peste drum.

Familia lovita de necaz are un venit modest, care nu depăseşte zece mii de lei lunar. Sotii Sârbu işi doreşc să repare şi să reamenajeze cel puţin o cameră pentru a se adăposti pe timp de iarnă.

Când vine de la şcoala, fata cea mica işi ajută părintii asa cum poate. Acum are ochii trişti dar are speranţă in suflet. Familia Sârbu este recunoscătoare oamenilor din sat care le-au oferit uşi, geamuri, căramizi şi câteva haine. Este nevoie de mai mult şi doar solidaritatea oamenilor de pretutindeni poate readuce speranta. Fetitele şi părintii lor au nevoie de ajutor pentru a-şi recladi casa distrusa intr-o noapte de foc.
Similare
RECOMANDĂRI