Numărul cazurilor de gripă este în descreştere
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Numărul cazurilor de gripă este în descreştere

În Republica Moldova, numărul cazurilor de gripă a scăzut. Conform datelor din teritoriile administrative, din luna aprilie, morbiditatea prin infecţii respiratorii a constituit 213,80 (la 100 mii populaţie) cu o descreştere cu 19,3 la sută în comparaţie cu săptămâna precedentă.

Totodată, la începutul lunii aprilie, în sistemul de supraveghere sentinelă au fost înregistrate 955 cazuri noi de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare(IACRS). Ceea ce reprezintă o descreştere cu 7,8 la sută în comparaţie cu săptămâna trecută. Cu toate acestea are loc o creştere a numărului de cazuri cu 8,6 % în raport cu aceeaşi perioadă a sezonului precedent.
 
Ponderea cazurilor infecţiilor respiratorii acute severe (SARI) a constituit 3,2% din numărul total de internări.
 
În această perioadă au fost înregistrate 31 cazuri de gripă. În laboratorul Infecţii Virale, din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică au fost investigate 26 de probe la prezenţa virusurilor gripale şi non-gripale. Nouă probe au fost pozitive la prezenţa virusului gripal de tip B, două la prezenţa virusului gripal de tip A(H1N1) şi patru probe pozitive la prezenţa virusurilor nongripale.
 
În această perioadă, nu au fost înregistrate cazuri de deces.
Similare
RECOMANDĂRI