Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Noi reguli de traversare a frontierei de stat a R. Moldova

Începând de astăzi, 5 martie, au intrat în vigoare noile reguli de traversare a frontierei de stat a Republicii Moldova. Toate persoanele vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică şi vor semna o declaraţie prin care se obligă să respecte regimul de autoizolare de 14 zile. Sunt însă şi câteva excepţii.

Potrivit deciziei Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică sunt exceptate de la regimul de autoizolare, persoanele care un rezultat negativ la testul COVID-19, conducătorii auto care transportă persoane sau marfă, cei care călătoresc din motive de sănătate, dar şi elevii şi studenţii, care urmează să susţină examene, sau care merg la studii peste hotare.

Excepţia se aplică doar dacă nu sunt semne clinice de infecţie respiratorie. Nu vor sta in izolare nici copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, persoanele care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de şedere sau un alt document.

Vor fi exceptate de la respectarea regimului de autoizolare şi persoanele care călătoresc în străinătate în interes profesional, lucrătorii transfrontalieri care intră în Republica Moldova din România sau Ucraina, posesorii paşapoartelor diplomatice, de serviciu, oficiale şi speciale, sportivii, persoanele aflate în tranzit, dar şi cele care deţin un act confirmativ de administrare a vaccinului anti COVID-19.

Confirmarea trebuie să fie prezentată în limbile română, engleză, franceză sau rusă. Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică anunţă că persoanele care se află în carantină pot întrerupe acest regim, după a 10-a zi, dacă efectuează un test  COVID-19, iar rezultatul acestuia este negativ.
 
Similare
RECOMANDĂRI