Ministrul Agriculturii recomandă Universităţii Agrare să-şi revizuiască oferta educaţională şi să optimizeze cheltuielile
Sursa foto:http://www.madrm.gov.md Vizualizari:

Ministrul Agriculturii recomandă Universităţii Agrare să-şi revizuiască oferta educaţională şi să optimizeze cheltuielile

Ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Georgeta Mincu, a recomandat Universităţii Agrare de Stat din Moldova să-şi revizuiască oferta educaţională conform necesităţilor pieţei muncii, dar şi a sectorului privat care activează în domeniul agroalimentar şi să optimizeze cheltuielile instituţionale.

În urma unei şedinţe organizate la instituţie, au fost discutate subiecte ce se referă la procedurile de achiziţii publice, fiind accentuată necesitatea utilizării unui ghid pentru procedurile de achiziţii publice, eficienţa materialelor didactice şi ştiinţifice, precum şi eliminarea conflictelor de interese şi revizuirea contractelor de arendă.

„Din documentele oficiale de care dispune ministerul reiese că fiecărui profesor îi revine pentru instruire circa 2 studenţi, iar fiecărui profesor îi revine un îngrijitor de încăperi.  În total, universitatea are angajaţi 57 de portari, 38 îngrijitori de încăperi, alţi 44 îngrijitori de WC-uri, 21 de măturători. Cheltuielile de salarizare a acestor angajaţi se ridică la suma de circa 260 mii de lei lunar. O altă cheltuială majoră continuă este energia electrică. Pentru luna iunie, MADRM a primit spre achitare, facturi de plată în sumă de 365 mii de lei”, a declarat ministrul Agriculturii.

Georgeta Mincu mai spune că cheltuielile pentru întreţinerea unui student la Universitatea Agrară se aliniază celor de la universităţile din occident.

Potrivit ministrului, în perioada 2017 – 2019, au existat mai multe prescripţii înaintate de Inspecţia Financiară, însă la MADRM, nu s-a găsit nici un plan de lichidare a iregularităţilor depistate, astfel că a fost creată o comisie de audit intern, în care vor fi atraşi şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Similare
RECOMANDĂRI