MECC: Vacanţa de primăvară a elevilor, prelungită
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

MECC: Vacanţa de primăvară a elevilor, prelungită

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a decis prelungirea vacanţei de primăvară în învăţământul primar, gimnazial, şi liceal pentru perioada 09-15 martie 2021.

"În scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19 şi asigurării securităţii protecţiei vieţii şi sănătăţii elevilor şi angajaţilor din sistemul educaţional, urmare a consultărilor efectuate cu reprezentanţii Autorităţilor Publice Locale; organelor locale de specialitate în domeniul învăţământului; Consiliul Naţional al Elevilor, dar şi la solicitarea părinţilor, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a decis prelungirea vacanţei de primăvară în învăţământul primar, gimnazial, şi liceal (05-08 martie) cu 7 zile, pentru perioada 09-15 martie 2021", anunţă instituţia.

Potrivit MECC, recuperarea orelor se va efectua cu prezenţa fizică a elevilor conform unui grafic individual stabilit de administraţia fiecărei instituţii de învăţământ.

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării atenţionează conducătorii instituţiilor de învăţământ publice şi private cu privire la stabilirea, în perioada vacanţei de primăvară (05-15 martie), a unui regim flexibil sau special de lucru, cu atragerea la serviciu a personalului strict necesar pentru asigurarea funcţionalităţii instituţiei şi a personalului activitatea căruia necesită prezenţa obligatorie la serviciu. Pentru personalul activitatea căruia nu necesită prezenţa obligatorie în instituţia de învăţământ va fi realizată munca la distanţă.

Totodată, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării recomandă ca diriginţii de clasă în parteneriat cu familiile elevilor să monitorizeze locul aflării copiilor pe parcursul vacanţei de primăvară.

 
Similare
RECOMANDĂRI