Lista beneficiarilor de protezare individuală şi consumabile necesare intervenţiei chirurgicale, extinsă din contul CNAM
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lista beneficiarilor de protezare individuală şi consumabile necesare intervenţiei chirurgicale, extinsă din contul CNAM

În cadrul şedinţei de joi, 16 septembrie, Parlamentul a aprobat, în lectura a doua, proiectul de modificare a Legii ocrotirii sănătăţii. Documentul prevede ca pacienţii cu anoftalmie, indiferent de etiologia acesteia (inclusiv traume), vor beneficia de protezare individuală şi consumabile necesare intervenţiei chirurgicale din contul fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

La moment, Compania Naţională de Asigurări în Medicină acoperă doar cheltuielile suportate de pacienţii diagnosticaţi cu boli canceroase, ceea ce defavorizează alte categorii de pacienţi, care la fel necesită suport din partea statului.

Costurile estimative, pentru reabilitarea chirurgicală şi proteică a acestor pacienţi, constituie cca 300 mii lei anual. Conform datelor statistice, anual se realizează 100 de proteze, dintre care 70% sunt contra cost. Protezarea se efectuează de Centrul de protezare oro-maxilo-facială.

Similare
RECOMANDĂRI