Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lipsa bunului-simţ îi va arde la buzunar pe locuitorii Chişinăului

Lipsa bunului-simţ îi va arde la buzunar pe locuitorii Chişinăului. Ieri municipalitatea a adoptat un regulament, de mult aşteptat, privind sancţionarea celor care aruncă gunoaie la întâmplare. Amenzile sunt de 1.800 de lei, în cazul persoanelor fizice, şi 9 mii de lei, când vine vorba de firme şi instituţii. În următoarele zile, în oraş vor fi instalate şi panouri de atenţionare privind aplicarea acestor sancţiuni.

ION CEBAN, primar general, Chişinău: "Spre mare regret mai avem încă multe persoane care nu apreciază munca de salubrizare, în fiecare sector să fie instalate panouri, în special parcuri şi scuaruri cu privire la atenţionările de amenzi, dacă această curăţenie nu va fi respectată." 

Regulamentul este valabil şi pentru agenţii economici, care trebuie să păstreze curăţenia în jurul clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea. Municipalitatea a anunţat că va informa atât populaţia cat şi societăţile comerciale privind noul regulament de salubrizare.

ION CEBAN, primar general, Chişinău: "Ceea ce vizează persoanele fizice şi persoanele juridice va trebui să le trimitem o scrisoare cu atenţionările respective, sunt măsuri dure care trebuie să intre în vigoare ca să-şi facă cureţenie în faţa casei, instituţiilor, agenţii economici." 

În plus, sunt interzise grătarele în curţile blocurilor de locuinţe, mersul cu bicicleta sau rolele pe spaţiile verzi, dar şi lipirea afişelor în locuri neautorizate. Amenzile vor fi aplicate de poliţişti, dar şi de agenţii constatatori de la preturile de sector. Deocamdată, nu este clar cum vor fi identificaţi pe cei care vor încălca noile reguli cu privire la curăţenia în municipiul Chişinău.
Similare
RECOMANDĂRI