Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Staţia de Epurare s-au conectat suplimentar mai multe filtre

Am respirat usuraţi doar câteva zile, pentru că duhoarea a revenit în Chişinău. De unde apare mirosul, nu-şi pot explica nici autoritatile. Ei susţin că Staţia de Epurare e perfect funcţională, iar de vină ar fi agenţii economici care ar deversa la canalizare fel de fel de impurităţi. Celelalte instituţii ce ar putea descoperi sursa poluării par incapabile să dea un răspuns.

Responsabilii de la Staţia de Epurare spun că luptă din greu cu mirosul urât. Deşi totul pare că funcţionează în regim normal, specialiştii au conectat suplimentar mai multe rezervoare de filtrare a deşeurilor.

Primarul interimar susţine că mirosul urât este generat de staţia de epurare pentru că este una de tip deschis şi a fost construită în anii 60. Aşa se construiau toate staţiile în perioada sovietică. Zilnic, se extrag peste 100 de tone de nămol care se împrăştie pe 30 de hectare de teren.

Totuşi, duhoarea care o suportam cu greu de câteva săptămâni nu vine de acolo. Mai mulţi agenţi economici continuă să încalce legea, susţine Talmaci.

Controalele continuă la întreprinderile care activează în zona râului Bâc. Rezultatele testelor de laborator au arătat că este depăşită chiar şi de zeci de ori concentraţia de impurităţi admisă în apele reziduale. Între timp, cele două fabrici care au fost acuzate de încălcarea normelor de mediu spun că procesul lor tehnologic este corespunzător şi cer dezminţiri publice.
 
Similare
RECOMANDĂRI