Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Îşi fac datoria pe timp de pandemie, fiind supuşi riscului. Află cine intră în contact cu mii de persoane zilnic

Pandemia a trimis în izolare mii de oameni, dar nu toţi pot să îşi desfăşoare activitatea de acasă. Vorbim despre angajaţii magazinelor care intră în contact cu mii de cumparatori, zilnic. Regimul de lucru este alert, iar teama de îmbolnăvire este mare. Supuşi riscului sunt şi şoferii de pe troilebuze şi autobuze, chiar dacă sunt bine echipaţi şi izolaţi în cabină.

„În fiecare zi dispunem de mănuşi în primul rând. Mască reutilizabilă, şerveţele care sunt pe bază de alcool şi dezinfectant şi după ce trec cumpărătorii dacă avem casieri liberi mai mulţi încercăm să dezinfectăm masa”, spune MARIA MÎNĂSCURTĂ, casier superior.

De când s-a declarat starea de urgenţă în Republica Moldova, lucrul în magazin a devenit mai tensionat.

„Ne este periculos, dar asta este lucrul nostru, adică avem grijă”, afirmă ea.

La intrarea în magazin, fiecărui cumpărător îi este măsurată temperatura iar dacă unul dintre ei are febră nu este lăsat să intre şi e sfătuit să ia legătura cu medicul de familie. Şi casierii îşi măsoară temperatura din două în două ore şi îşi schimbă mănuşile cât de des pot.

„Pe zi reuşim să deservim mai mult de o mie de persoane, dar 800-900 depinde, procesul vânzării creşte de pe zi pe zi. Numărul oamenilor este mai mic însă suma cecului este mai mare”, afirmă MARIA MÎNĂSCURTĂ, casier superior.

Supuşi zi de zi riscului de îmbolnăvire sunt şi şoferii de troilebuz. De aceea, conducerea societăţii locale a impus reguli mai stricte de protecţie. Oxana Para conduce mijloc de transport în comun de opt ani şi spune că niciodată nu a purtat aşa ceva la muncă. Femeia spune că în fiecare zi la serviciu încearcă să îşi depăşească frica şi să îşi facă datoria.

„Avem unele temeri, dar cred că nu trebuie să ne lăsăm duşi de teamă. Trebuie de respectat regulile şi o să feie totul bine”, afirmă Oxana Para, şofer de troleibuz.

Tot ce ne rămâne este să apreciem munca celor care lucrează pentru noi şi nu pot să îşi mute biroul acasă, în siguranţă.

Similare
RECOMANDĂRI