Ion Andronache, cel care a publicat înregistrările de la Liceul „Socrate”, învinuit de director că a „provocat o tentativă de suicid”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ion Andronache, cel care a publicat înregistrările de la Liceul „Socrate”, învinuit de director că a „provocat o tentativă de suicid”

Vloggerul Ion Andronache, cel care a publicat înregistrări audio cu învăţătoarea copilului său, care striga şi ameninţa copiii din clasă, vine cu noi detalii despre ce a urmat după demisia învăţătoarei respective.

Andronache spune că şi-a dus azi copilul pentru prima data la şcoală, după publicare acelor înregistrăări. Acesta spune că a avut o discuţie cu directorul şcolii şi a fost învinuit că a provocat o tentativă de suicid.
 
„M-a mai învinuit de postarea de ieri în care am scris că nimeni nu a venit cu scuze, zicându-mi să vin la el să cooperăm, nu să vorbesc în public. În replică i-am spus că noi părinţii în continuare aşteptăm scuze. Nici atunci scuze n-am primit. A zis că unicii de la cine va cere scuze sunt copii. OK.

Au mai fost şi alte fraze în care a încercat să manipuleze şi să se victimizeze, de exemplu mi-a zis că a găsit o învăţătoare tocmai la Edineţ care s-o înlocuiască pe cea care abuzează, însă ea când a auzit că trebuie să vină în această "clasă problematică", a refuzat”, explică Ion Andronache.

Vloggerul mai spune că astăzi, cu implicarea ministrului Educaţiei, Culturii şi Cercetării doamna Liliana Nicolaescu-Onofrei, au fost primiţi în liceu specialiştii de la Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii (CNPAC). Psihologii au avut o discuţie cu copiii, fără profesori, în care ei au învăţat să recunoască situaţiile abuzive şi cui să se adreseze când sunt într-o astfel de situaţie.

Andronache spune că după publicarea înregistrărilor, a primit mesaje de la părinţi care se confruntă sau s-au confruntat cu situaţii similare în acelaşi liceu sau în alte licee, însă au fost şi comentarii de la părinţi din liceul Socrate în care apără învăţătoarea, apără administraţia liceului şi tolerează abuzul, considerându-l acceptabil.

De asemenea, părintele spune că a primit un mesaj de la alţi părinţi, precum că astăzi administraţia liceului organziează adunare cu părinţii, pentru a discuta ceea ce s-a întâmplat în liceu, însă părinţii clasei I, unde au fost înregistrate acele probe audio, nu au fost invitaţi.
La acelaşi subiect:
 

Învăţătoarea, care ţipa la copii, a depus cerere de demisie, însă nu i-a fost acceptată. Aceasta a fost dată afară în baza Codului Muncii

 

AUDIO. Învăţătoare, înregistrată cum strigă şi ameninţă elevii din clasa I. Procuratura Chişinău s-a autosesizat şi investighează cazul


 
Similare
RECOMANDĂRI