Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Învăţătoarea, care ţipa la copii, a depus cerere de demisie, însă nu i-a fost acceptată. Aceasta a fost dată afară în baza Codului Muncii

Educaţie cu ţipete şi înjurături la clasa întii de la Liceul privat "Socrate" din Chişinău. Totul a ieşit la iveală după ce unii părinţii au observat schimbări în comportamentul micuţilor. Ei au decis să înregistreze ce se întâmplă în clasă. Ce au auzit nu le-a fost deloc pe plac. Acasa ca au facut o sesizare, iar învăţătoarea a fost demisă.

Timp de 10 minute cât durează înregistrarea se aud insultele invatatoarei. La observaţia unui copil că o fetiţă plânge, profesoara a reacţionet violent. 
Timp de o săptămână, invatatoarea a fost înregistrată, prin intermediul unui telefon ceas inteligent purtat pe mână de un copil.

Părinţii care au publicat înregistrarea spun că au decis să verifice ce se petrece în clasă, după ce au observat schimbări în comportamentul copilului lor.

„Noi obişnuim la cină, când ne adunăm seara, de obicei povestim cine şi ce a făcut cum şi-a petrecut ziua. Şi Andrei mi-a povesit câteva situaţii care ne-a pus în gardă şi ne-a pus pe gânduri, Ne-a povestit că uite ne-a numit cumva, ne-a spus, că l-a pedepesit”, spune Alina Andronache, părinte.

Mai mult, această mamă susţine că băiatul ei are nevoie de consiliere psihologică după o lună de şcoală.

„Toată tema, toată curricula este predată cu ţipete de dimineaţă până seara. Ba, mai mult copii sunt pedepsiţi pentru răsunsuri incorecte de a sta cu mâinele în sus. Sunt clasa I este logic ca să nu aibă un răspuns corect. Dar cel ma grav că unii copiii era umilţi faţă de ceilalţi copiii din clasă, iar profesoar alimenta bullying-ul. Ba, mai mult îi punea pe unii să râdă de celalt copil”.

Invatatoarea are 36 de ani şi lucrează de 4 ani la Liceul "Socrate". Ea si-a depus cererea de demisie dar nu i-a fost acceptata. A fost data afara si exclusa din invatamint.

„Este un caz care ne-a şocat şi pe noi, am aflat astă-noapte. Doamna deja a scris cerere. Împreună cu părinţii am luat decizia ca copii să nu meargă la ore şi de mâine ei vin, doamna fiind înlocuită de colegii mei din învăţământul primar”, a declarat Ion Siriţeanu, directorul Liceului „Socrate”.

Potrivit Direcţiei Educaţie, două comisii de psihologi cercetează cazul.

„Doamna a încercat să-şi dea demisia, a depus cererea de demisie, dar i s-a refuzat la intervenţia noastră, reieşind din faptul că s-au adeverit faptele, noi am purces la varianta ca domna să fie eliberată în baza codului muncii. Nu va mai putea preda”, spune Valeriu Mîrza, şef-adjunct al Direcţiei Educaţie.

S-a autosesizat şi Procuratura Generală care va investiga acţiunile dascălului prin prisma prevederilor din Codul Penal privind tratamentul inuman şi degradant.
Similare
RECOMANDĂRI