FOTO. Inspectorii ecologici confirmă că bradul instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost tăiat ilegal
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. Inspectorii ecologici confirmă că bradul instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost tăiat ilegal

Agenţia Ecologică Chişinău a confirmat, într-un răspuns oferit fostului ministrul al Mediului Valeriu Munteanu, că bradul instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost defrişat ilegal. Într-o postare pe o reţea de socializare, liberalul susţine că "structurile de mediu nu au îndrăznit să o sancţioneze pe Silvia Radu, ci i-au întocmit proces-verbal unui alt cetăţean."

"Deşi la început de decembrie primăriţa impostoare, care dirija cu zor lucrările de tăiere a molidului, declara, mărinimoasă, că l-a plătit din banii săi şi că totul este perfect legal, autorităţile de mediu ne informează că pentru defrişarea ilegală a fost aplicată o amendă de 1500 de lei însă, surpriză!, unei persoane care ar fi acţionat în bază de procură", scrie Munteanu pe Facebook.


Solicitat de Radio Chişinău, purtătorul de cuvânt al Primăriei Chişinău a refuzat facă declaraţii despre acest caz.

La începutul lunii decembrie, primarul interimar al capitalei Silvia Radu a dispus să fie cumpărat un brad din Ucraina, pentru a-l instala în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Molidul a ajuns la Chişinău deteriorat şi cu ramurile rupte, fiind scos la câteva ore după ce a fost instalat în centrul oraşului.

Ulterior, a fost tăiat un brad de pe teritoriul adiacent unei grădiniţe din sectorul Botanica şi a fost instalat în PMAN. 


 

Similare