Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă reinstalează corturile anticaniculă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă reinstalează corturile anticaniculă

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI va reinstala corturile anticaniculă. Acestea urmează a fi amenajate în cinci sectoare ale municipiului Chişinău, dar şi în unele centre raionale cu flux continuu de persoane.

În capitală punctele de reabilitare vor fi instalate pe următoarele adrese: sectorul Centru în preajma „Pieţii Centrale”, sectorul Râşcani, la intersecţia străzilor Kiev şi bulevardul Moscovei, sectorul Ciocana pe strada Ginta Latină nr.11, sectorul Buiucani pe strada Calea Ieşilor nr.3 şi sectorul Botanica pe bulevardul Dacia în apropierea Centrului Comercial "1000 de Mărunţişuri".  

Corturile anticaniculă urmează să activeze în zilele de lucru în intervalul orelor 11.00 – 18.00. Aici oamenii pot bea apă şi se pot proteja de temperaturile ridicate. Decizia de reinstalare a punctelor de reabilitare a fost  luată odată cu lansarea codului galben de caniculă. Potrivit Serviciului Hidrometorologic de Stat în perioada 11 – 14 august pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33 – 36 C.  

În aceste condiţii punctele de reabilitare vor oferi oamenilor posibilitatea de a se proteja de temperaturile ridicate. Potrivit IGSU de la începutul sezonului de vară peste 81 de mii de oameni au beneficiat de asistenţă la corturile anticaniculă instalate în ţară.  
Similare
RECOMANDĂRI