Începând de astăzi, se reiau spectacolele de teatru şi evenimentele concertistice în aer liber
Vizualizari:

Începând de astăzi, se reiau spectacolele de teatru şi evenimentele concertistice în aer liber

Instituţiile teatral-concertistice îşi reiau de astăzi, 1 august, repetiţiile, activităţile de pregătire a artiştilor şi organizarea evenimentelor culturale în aer liber cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane.

Conform hotărârii Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, reluarea activităţii instituţiilor teatral-concertistice urmează să fie realizată în mai multe etape succesive, începând cu personalul a cărui activitate este necesară pentru pregătirea spaţiilor, a celor care au un rol esenţial în desfăşurarea activităţii şi a celor care nu îşi pot desfăşura activităţile curente de la distanţă, trenamiste IPN.

Totodată, acţiunile culturale care urmează a fi desfăşurate în aer liber de către instituţiile teatral-concertistice vor trebui acreditate de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Organizatorii vor amenaja spaţiul astfel încât să se permită menţinerea distanţei fizice de un metru între persoane se va realiza măsurarea temperaturii, precum şi efectuarea triajului observaţional la intrarea în zona delimitată a evenimentului.

Conform aceleiaşi hotărâri, din 1 august, se admite organizarea şi desfăşurarea evenimentelor festive, cu caracter unic, cu excepţia nunţilor şi cumetriilor, în unităţile de alimentaţie publică, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane. Este obligatorie respectarea măsurilor de sănătate publică.

De asemenea, se reiau antrenamentele şi competiţiile sportive, desfăşurate în spaţii închise de către Federaţiile Sportive Naţionale, acreditate de către Ministerul Educaţiei, fără spectatori, cu respectarea măsurilor.
 
Similare
RECOMANDĂRI