Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În UTA Găgăuzia va fi deschis un centru pentru asistenţa femeilor abuzate

A avut o viaţă în care a fost mereu bătută şi umilită dar a reuşit într-un final să scape de acest coşmar. Este cazul unei femei din sudul Republicii Moldova, care acum îşi doreşte să ajute toate femeile care sunt nevoite să trăiască alături de bărbaţi violenţi.

Conştienţi de faptul că sute de femei se confruntă cu o asemenea problemă în UTA Găgăuzia,  PNUD Moldova îşi doreşte să deschidă în regiune un centru pentru asistenţa femeilor abuzate.

Angela are 44 de ani şi şase copii din două căsnicii. Multă vreme a trăit într-un mediu dominat de violenţă. În urmă cu trei luni şi-a luat viaţa de la capăt. Si-a părăsit soţul care o teroriza pe ea şi copii.

Cu primul soţ, un bărbat cu 10 ani mai mare, s-a căsătorit când avea doar 17 ani. A adus pe lume trei copii. Avea doar 25 de ani când soţul ei a murit de infarct. Peste câţiva ani l-a cunoscut pe celălalt soţ. Un bărbat alături de care şi-a sacrificat un deceniu de viaţă.

Angela nu a mai suportat umilinţa, şi-a luat inima în dinţi, copiii şi a plecat. Pentru că îi era frică, a apelat la un ONG local care a ajutat-o să se mute într-o locuinţă socială.

În regiunea de sud a Republicii Moldova nu există niciun serviciu social destinat femeilor care suferă din cauza violenţei. Sute de femei trăiesc în captivitatea soţilor agresivi, de frică să nu rămână fără adăpost împreună cu copiii lor. Primul centru pentru asistenţa femeilor abuzate va fi deschis în UTA Găgăuzia spre sfârşitul acestui an.

Pentru deschiderea centrului, PNUD Molodova a iniţiat o campanie de colectare de fonduri în cadrul căreia speră să obţină 15 mii de dolari. În total este nevoie de 150 de mii de dolari, dintre care 90 de mii sunt oferiţi de PNUD, iar restul banilor speră să fie oferiţi de autorităţile din Găgăuzia.
Similare
RECOMANDĂRI