Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În Republica Moldova nu sunt laboratoare care să expertizeze mirosul urât din Chişinău

Ancheta penală privind investigarea sursei mirosului infernal care terorizează locuitorii Chişinăului bate pasul pe loc. Anchetatorii s-au împotmolit la momentul în care trebuiau să facă mai multe analize de  laborator, dar astfel de echipamente performante nu există la Chişinău, spune procurorul general interimar Dumitru Robu.

Incă se mai efectuează acţiuni de urmărire penală în dosarul privind mirosul respingator din Chişinău. Autorităţile recunosc că întâmpină dificultăţi. Pe de o parte, în Republica Moldova nu este un laborator acreditata pentru asemenea expertize, iar, de cealaltă parte, nu există un cadru normativ pentru a stabili un prejudiciu cauzat mediului şi cetăţenilor.
 
În timp ce continuă investigatia începută acum 1 lună şi jumătate, oamenii continuă să respire aerul urât mirositor si toxic. În această dimineaţă, un nou val de duhoare s-a făcut simţit în Chişinău.
 
Acum câteva zile, Sergiu Postiucă, om de afaceri şi activist civic a făcut publice rezultatele investigaţiilor cu privire la aerul din Chişinău. Analizele, făcute la un laborator din România, arată că în aer există o concentraţie de 500% de hidrogen sulfurat. Totuşi, datele Serviciului Hidrometeorologic de Stat prezintă un nivel de 0.008 mg/mc. Mirosul insuportabil a apărut în Chişinău încă din luna august.
Similare
RECOMANDĂRI