În R. Moldova s-a înregistrat primul caz de gripă
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

În R. Moldova s-a înregistrat primul caz de gripă

Săptămâna trecută a fost înregistrat primul caz de gripă anul acesta, dar şi în ultimii doi ani. Este vorba despre un tânăr de 18 ani din Soroca. Acesta s-a adresat la medicul de familie cu o infecţie respiratorie acută. Medicii i-au preluat probe pentru gripă, depistându-se virusul gripal AH3N2. Cazul nu este de import.

Informaţiile au fost relatate pentru Sănătate INFO de către Ştefan Gheorghiţă, şeful Secţiei supravegherea şi controlul gripei şi infecţiilor respiratorii virale din cadrul ANSP.

Totodată, specialistul spune că săptămâna viitoare, în R. Moldova urmează să ajungă primul lot de vaccin antigripal de 50 de mii de doze. Autorităţile au cumpărat 129 de mii de doze de vaccin antigripal pentru sezonul rece 2021-2022, pentru care a plătit 18 milioane 420 de mii 748,5 lei. Banii au fost alocaţi de către Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM). Alte 50 de mii de doze urmează să ajungă în ţară ca donaţie din partea SUA, prin intermediul UNICEF.

În sezonul 2019-2020, 3.258 de persoane s-au îmbolnăvit de gripă, iar 10 oameni au decedat. Toţi erau nevaccinaţi şi sufereau de maladii concomitente. Alte 246 de mii 871 de persoane s-au îmbolnăvit de alte infecţii respiratorii acute.
 
Similare
RECOMANDĂRI