FOTO. Patru tineri din R. Moldova riscă să fie cercetaţi penal după ce poliţiştii de frontieră au depistat mai multe acte false asupra lor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. Patru tineri din R. Moldova riscă să fie cercetaţi penal după ce poliţiştii de frontieră au depistat mai multe acte false asupra lor

Patru tineri din Republica Moldova riscă să fie cercetaţi penal pentru deţinerea şi folosirea actelor oficiale false. Doi dintre aceştia, prin intermediul unor persoane terţe, şi-au perfectat ilegal cărţi de identitate de origine bulgară, iar altul a obţinut în circumstanţe de neclare permis de conducere polonez, cu indici de falsificare.

Cazurile au fost înregistrate la sfârşitul săptămânii trecute, pe sensul de ieşire din R. Moldova, în punctele de trecere a frontierei de la Cahul şi Sculeni. La PTF Cahul, şoferul autoturismului de model Mercedes a fost legitimat un tânăr de 26 de ani cu dublă cetăţenie, moldovenească şi bulgară.

Împreună cu acesta, în calitate de pasageri se aflau fratele şi un consătean, ambii în vârsta de 22 de ani. Din primele declaraţii au precizat că merg la muncă în Germania. Conform analizei de risc, poliţiştii de frontieră au supus unui control mai amănunţit mijlocul de transport şi pasagerii.

Ca urmare, în portmoneul personal al şoferului s-au depistat două cărţi de identitate, care ar fi eliberate de autorităţile bulgăreşti pe numele celor doi pasageri. La verificarea suplimentară a actelor cu tehnica specială, s-a stabilit prezenţa indicilor de falsificare.

La audieri, tinerii au comunicat că şi-ar fi perfectat actele acum două săptămâni. Prin intermediul reţelelor de socializare, ar fi luat legătura cu o persoană care a obţinut documentele, contra sumei totale de 4000 de lei, însă au fost asiguraţi că nu vor avea probleme.

Iar la PTF sculeni, documentarea a fost iniţiată pe numele unui bărbat originar din raionul Sîngerei. Acesta se deplasa la volanul unui automobil înregistrat în străinătate. În timpul verificărilor actelor de călătorie, şoferul de 27 de ani s-a legitimat cu un permis de conducere moldovenesc.

Totuşi conform analizei de risc, poliţiştii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar, în rezultatul căruia, în portmoneul personal al bărbatului a fost depistat un permis de conducere polonez, eliberat pe numele său cu semne rezonabile de falsificare. În urma celor depistate, tânărul a declarat că şi-a perfectat actul la o şcoală specializată în Polonia, iar instruirea auto l-a costat 400 de zloţi.

În ambele cazuri, actele identificate ca fiind neveridice au fost ridicate urmând să fie supuse unei proceduri de expertiză. Poliţiştii de frontieră cercetează cazul sub aspectul săvârşirii infracţiunii privind deţinerea şi folosirea actelor oficiale false, art. 361 al.(1) conform Codului Penal al RM.

Similare
RECOMANDĂRI