Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Florin Piersic, o legendă vie a râsului, a plânsului şi a emoţiei umane. La mulţi ani, maestre!

Despre vreme şi despre iarna asta am putea vorbi la nesfârşit, dar n-ar fi la fel. Astăzi sărbătorim omul care din vorbit a făcut o artă. Si îl iubim pentru asta. O legendă vie a râsului, a plânsului şi, în fond, a emoţiei umane... Florin Piersic.

Dacă i-ai spune lui Florin Piersic că poţi să scrii despre viata şi cariera lui într-un minut te-ar lua la bătaie. Asta presupunând că nu te crede nebun. Şi totuşi noi asta o să facem, sigur incomplet. Florin Piersic s-a născut la Cluj Napoca.

Era băiat frumos, un fel de Alain Delon transilvănean. Absolvea institutul de teatru şi film din Bucureşti în 1957 şi doi ani mai târziu debutează la Teatrul National cu un rol în Discipolul Diavolului de George Bernard Shaw.

A fost rapid remarcat şi de atunci a început o cavalcada de filme şi piese de teatru pe care n-avem loc să le enumeram. Şi folosim cuvântul cavalcada mai ales multe dintre filme le-a jucat calare.

Haiducii lui Şaptecai ori seria Mărgelatu prin care a devenit şi mai cunoscut şi iubit de public. Şi nu neapărat pentru felul în care scuipa seminţele de floarea soarelui pe jos.

Florin Piersic poate vorbi, cu umor şi talent, zece ore despre nimic sau despre orice, fără pauza de apa şi fără să se repete. Noi nu. Ne oprim aici şi îi spunem azi, când împlineşte 84 de ani, La mulţi ani!

Similare
RECOMANDĂRI