Ex-şef de la MAI, sub lupa ANI
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Ex-şef de la MAI, sub lupa ANI

Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privinţa fostului şef a Bazei Speciale de Administrare Medicală a Agenţiei Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne (BSAM), care ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

Pe acest caz, ANI s-a autosesizat şi a iniţiat procedura de control, după ce în presă a apărut un articol, potrivit căruia, în perioada 2017-2018, fosta şefă BSAM şi-ar fi acordat 11 premii băneşti, în cuantum total de 36 897.23 lei.

Astfel, în perioada 2017 – 2018, fosta şefă a BSAM ar fi încasat în jur de 100 mii lei, de pe urma a 32 de ordine emise cu privire la acordarea unui şir de premii pentru subalternii pe care îi avea în subordine, iar în listele de beneficiari se regăsea şi numele acesteia.

Pe cauza dată, inspectorul de integritate a decis că - fosta şefă BSAM a încălcat regimul juridic conflictelor de interese – prin nedeclararea în termenul legal a conflictelor de interese, nesoluţionarea acestora şi emiterea/semnarea unor acte administrative în privinţa propriei persoane, fapt prin care a admis consumarea conflictelor de interese.

Deoarece, asupra persoanei vizate planează bănuiala rezonabilă de abuz în serviciu, inspectorul de integritate a sesizat organele competente.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv - inspectorul de integritate va sesiza Agenţia Rezerve Materiale al MAI pentru iniţierea procedurii de încetare a raporturilor de muncă ori serviciu, din funcţia deţinută la moment – cea de specialist principal în cadrul unei subdiviziuni a Agenţiei.

Totodată, aceasta riscă să nu mai deţină o funcţie publică sau de demnitate publică, cu excepţia funcţiilor elective, pentru o perioadă de 3 ani. La fel, subiectul va fi inclus şi în Registrul interdicţiilor, gestionat de ANI.

Fosta şefă a BSAM a contestat actul emis de ANI în instanţa de contecios administrativ.
Similare
RECOMANDĂRI