Droguri în valoare de 500 000 lei, ridicate de la cinci indivizi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Droguri în valoare de 500 000 lei, ridicate de la cinci indivizi

Cinci bărbaţi cu vârstele cuprinse între 24 ani şi 60 ani, au fost reţinuţi de poliţiştii Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, pentru cultivarea, păstrarea, transportarea şi realizarea drogurilor de origine vegetală, în proporţii deosebit de mari.

Aceştia au fost documentaţi de organele de drep pe parcursul a două luni de zile, fiind întreprinse mai multe măsuri speciale de investigaţie. Ulterior au fost efectuate percheziţii autorizate la domiciliile indivizilor unde forţele de ordine au depistat şi ridicat circa 20 kg materie primă pentru cultivarea Marijuanei, 16 kg de Marijuană şi 27 plante de Cânepă, care creşteau în grădina unuia din indivizi, acestea fiind smulse. Toate substanţele cât şi plantele depistate de poliţişti au fost ridicate, sigilate şi transportate la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP, pentru a fi supuse expertizării.

În cazul în care indivizilor le reuşea comercializarea drogurilor, erau să obţină un profit în sumă de 500 000 lei. Este de menţionat că aceştia anterior au fost cercetaţi penal pentru infracţiuni similare.

În acest context au fost iniţiate patru cauze penale şi indivizii sunt cercetaţi pentru „Trafic ilicit de droguri”, infracţiune care conform legislaţiei penale  se pedepseşte cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.

Similare
RECOMANDĂRI