Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Disciplina Educaţie pentru Societate va fi studiată şi de elevii claselor a VI-a şi a XI-a

De aproape un an, elevii din clasele a cincea şi a zecea învaţă la şcoală o nouă disciplină – Educaţie pentru Societate. Mai exact, este vechea „educaţie civică”, doar că într-un nou format. Elevii nu mai învaţă doar din cărţi, ci în baza sarcinilor de lucru stabilite în grup. Tocmai în acest mod vor fi educaţi ca cetăţenii liberi în gândire.

Diana Galanton predă educaţia civică din anul 2010. Spune că noua disciplină transformă elevii în cetăţeni responsabili care sunt pregătiţi să se implice în problemele comunităţii.

Şi elevii spun că noua disciplină îi ajută să înveţe despre impactul voltuntariatului, care sunt drepturile şi responsabilităţile, dar şi cum să se comporte în societate.

În plus, la discplina Educaţie pentru Societate, elevii nu mai primesc note, ci calificative.

La un an de la lansarea proiectului, responsabilii trag linia şi numără reuşitele, dar şi provocările în procesul de implementare a noii disciplini.

Disciplina Educaţie pentru Societate este studiată de elevii din 1386 de şcoli. Activitatea face parte din proiectul „Educaţie pentru democraţie în Republica Moldova" care este implementat de Consiliul Europei cu sprijinul financiar al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare.
Similare
RECOMANDĂRI